Отборът на Черно море записа победа и във втората си контрола от лагера в Гърция. На комплекс "Лолас", при хладно и мрачно време "моряците" се наложиха с разгромното 6:0 срещу третодивизионния местен тим Кардия. Неофициален дебют за представителният тим записа 15-годишният талант от школата Мартин Минчев, който се появи в игра в 60-ата минута на двубоя и дори отбеляза гол във вратата на домакините.

Треньорът на варненци Георги Иванов започна двубоя с най-доброто, с което разполага, като единствената промяна в стартовия състав от първия мач в Гърция срещу Аридеа (3:0) бе Бакари, който започна мача на мястото на Марек Кузма. Като титуляри за Черно море започнаха и новите попълнения Борислав Балджийски и вратарят Войчех Шром. Срещата пропуснаха петима футболисти, които са с различни болежки - Мишо Венков, Траян Траянов, Илиан Илиев, Николай Минков и Алекс Михайлов.

Черно море успя да открие резултата чрез Александър Цветков в 26-ата минута на двубоя. Халфът на "зелено-белите" реализира за 1:0 след плътен изстрел от границата на наказателното поле. Преди това Бакари на два пъти пропусна да отбележи. В 31-вата минута Иван Коконов се оказа най-съобразителен след разбъркване в наказателното поле на Кардия и удвои резултата. В 42-ата минута капитанът на "моряците" направи резултата класически. Илиев се разписа по великолепен начин от пряксвободен удар.

На полувремето Емо Михайлов замени чешкия страж Войчех Шром, а Марек Кузма се появи на върха на атаката на варненци. Георги Илиев не успя да покачи резултата от добра позиция, а в 60-ата минута Георги Иванов пусна в игра всички останали на пейката футболисти. В 70-ата минута Мартин Минчев покачи на 4:0 с първия си гол с екипа на представителния тим. В 81-ата минута Кузма реализира за 5:0, а Стефан Станчев прати топката във вратата на Кардия по феноменален начин от пряк свободен удар, сътворявайки гол шедьовър за 6:0.

Стартов състав: Войчех Шром, Ондрей Сукуп, Пламен Николов, Стефан Станчев, Мартин Костадинов, Георги Илиев, Борислав Балджийски, Тодор Паланков, Александър Цветков, Иван Коконов, Бакари.

Резерви: Емо Михайлов, Дани Георгиев, Марек Кузма, Валентин Йосков, Мартин Минчев, Иван Дюлгеров, Румен Касабов

Контузени: Мишо Венков, Траян Траянов, Илиан Илиев, Николай Минков и Алекс Михайлов