Отборът на Черно море записа нова разгромна победа в третата си проверка на гръцка земя. След два мача с отбори от трета лига на Гърция, "моряците" се изправиха срещу втородивизионния Агротикос Астерас и го победиха с 10:0.

В петък клубният сайт на варненци анонсира, че контролата ще е с елитния Лариса, в последния момент спаринг-партньорът отново бе сменен, а причините са: "Спортно-техническото ръководство на "моряците" реши да промени приятелската среща, защото съперникът се съгласи да гостува на модерната база "Лолас", където се подготвя Черно море", става ясно от клубния сайт на варненци.

Треньорът Георги Иванов-Гонзо започна двубоя с две промени от мача с Кардия (6:0). На мястото на Мартин Костадинов, който днес не намери място в групата, стартира Дани Георгиев, а на върха на атаката в место Бакари излезе Марек Кузма. Срещата пропуснаха четирима футболисти – Мишо Венков, Траян Траянов, Илиан Илиев и Мартин Костадинов, съобщиха от клуба.

Черно море започна силно срещата и в рамките на 16 минути реализира 6 гола. В 20-ата минута Иван Коконов откри резултата, а две по-късно отново той реализира за 2:0. В 24-ата Марек Кузма покачи на 3:0, а с два гола на Балджийски в 27-ата и 34-ата Черно море поведе с 5:0. В 36-ата Марек Кузма вкара втория си гол в мача за 6:0.

След почивката Гонзо пусна в игра всички резерви без стражът Емо Михайлов и Бакари. В 60-ата минута Георги Илиев с хубав удар от границата на наказателното поле покачи на 7:0, а четири по-късно Марек Кузма вкарва за 8:0. Отново той в 84-ата бележи за 9:0, а Валентин Йосков оформи крайното 10:0.

Стартов състав: Войчех Шром, Ондрей Сукуп, Пламен Николов, Стефан Станчев, Дани Георгиев, Георги Илиев, Борислав Балджийски, Тодор Паланков, Александър Цветков, Иван Коконов, Марек Кузма.

Резерви: Емо Михайлов, Бакари, Валентин Йосков, Мартин Минчев, Иван Дюлгеров, Румен Касабов

Мача пропуснаха: Мишо Венков, Траян Траянов, Илиан Илиев и Мартин Костадинов