Президентът на Естонския футболен съюз Ейвар Похлаку призова полузащитникът на Левски Богдан Вашчук да изчисти неразбирателствата си с националния селекционер Мартин Райм.

През януари месец естонците играха две контроли – срещу Финландия и Исландия, които отново повдигнаха въпроса около ситуацията с 23-годишния играч на „сините”. Според изданието  Delfi Sport тези мачове щяха да представляват идеален шанс да се проверят неговите качества.

Само че селекционерът Райм не изпрати повиквателна до Вашчук, а според изданието причината за това е отказ от бившия юноша на английския Рединг да се отзове  за мач с младежкия национален тим през 2015 година. Според треньора Вашчук бил казал, че повече никога не желае да играе за Естония. Многократно футболистът е отричал да е правил подобно изявление, но в интервю за едно от местните издания подчертава, че не възнамерява да играе за Естония конкретно под ръководството на Райм.

Сега лично президентът Похлаку се е заел със случая, като е говорил с няколко от тогавашните съотборници на Вашчук, за да схване естеството на проблема. Босът е категоричен, че играч и треньор трябва да се срещнат лице в лице, за да изяснят различията си и да разрешат проблема.