Спортният директор на Левски Даниел Боримиров призна, че е научил за намеренията на Елин Топузаков да напусне треньорския пост в клуба от медиите. Шефът сподели още, че не би казал лоша дума за бившия бранител, който работи всеотдайно на Герена не само като футболист, но и след прекратяване на активната си състезателна кариера като треньор. 

Директорът представи новия наставник на тима - Николай Митов - на нарочен брифинг. А запитан за шансовете на Левски за титла, заяви, че ако отборът покаже класата от есента, може да се бори за първото място. 

„След като вчера излезе по медиите, че Елин Топузаков възнамерява да напусне, след мача в събота, ние като клуб трябваше да реагираме и взехме решение от днес да се разделим с него. На негово място поканихме Николай Митов. Договорът му е за 1,5 години, в неговия щаб влизат Мариян Христов и Асен Букарев“, започна Боримиров.

„Да ви кажа честно, бях информиран за неговото напускане от медиите (бел.ред. напускането на Елин Топузаков). Снощи г-н Русев късно ми се обади да ми сподели новината. Нужна беше реакция. Елин напуска, не мога да кажа лоша дума. Знаете, че на това поприще, когато няма резултати, трябва да се предприемат мерки.“

„Благодаря на Румен Чандъров, той е левскар, познаваме се много добре с него. Наистина му благодаря за това, че освободи Ники Митов, за да може днес да застане тук пред вас и да стане треньор на Левски. Левски никога не се е отказвал да гони първото място, шампионатът е дълъг и си мисля, че ще има още завързани мачове и двубои. Ако покажем класата от есента, защо не (да се гони титлата – б.р.)?“, добави ръководителят. 

„Както преди беше, г-н Петрович, после Топузаков беше човекът, който да продължи и да надгради. Старши треньорът е човекът, който е отговорен как върви отбора“, завърши Боримиров.


Голямото дерби - битка, страст, емоции!

Сподели с Gong.bg своите запечатани мигове от сблъсъка между Левски и ЦСКА. Изживей емоциите с #gong!

Качи всяко твое видео или снимка от столичното дерби с хаштаг #gong, присъедини Gong.bg към страстта на дербито.

Направи ни съпричастни на твоите прогнози, празнувания, оплаквания и каквото още те вълнува покрай "синьо-червения" сбъсък. Просто сподели своето видео или снимки, заснеми се на твоя телефон и използвай тага #gong.

Искаме да видим твоето преживяване, да чуем твоето мнение, да споделим твоята радост!