Бившите мажоритарни собственици Иво Тонев, Николай Иванов и Александър Ангелов отрекоха категорично в изявление "спекулациите и клеветите", че са поставили Левски в неизгодна ситуация.

Както е известно, след срещата на акционерите в Левски се появи информация, че бившите собственици търсят милиони от клуба, предоставени му под формата на заеми от собствените им фирми.

Публикуваме изявлението на Тонев, Иванов и Ангелов без редакторска намеса:

 "Левскари! Обръщаме се към Вас поради множеството спекулации и клевети по наш адрес. В периода, в който ние бяхме мажоритарни собственици, сме финансирали ПФК Левски по различни начини, а именно чрез: рекламни договори с наши фирми, дарения и лични заеми, което не е било тайна и не е било крито никога и от никого.

На вашето внимание представяме следната информация:

документи от Иво Тонев

документи от Иво Тонев

Информацията, че сме си търсили заемите от Левски е провокация с цел очерняне на нашите имена, твърдение, което беше ясно отречено от изпълнителните директори Красимир Иванов и Диана Иванова на срещата в зала "Универсиада", но някои медии решиха да я изкривят с подвеждащи заглавия, в полза на кого и под чий натиск, не знаем.

Тези заеми не са били тема на разговор между нас и сегашното ръководство в нито един момент. Отговорно заявяваме и държим да знаете, че никога няма да поставим клуба в неизгодна ситуация, поставяйки личните си интереси и его пред тези на "Левски"! Именно поради тази причина наши фирми продължават да са рекламодатели и да подпомагат финансово Левски, защото името ни задължава, а интересите и състоянието на клуба са по-важни от нас!

В тези времена, на недоверие и несигурност, се надяваме левскарската общност да спре да обръща внимание на слухове и провокации, а да прояви здрав разум и да се обедини и подкрепи клуба и ръководството! Успех и само Левски!!!", написаха Иво Тонев, Николай Иванов и Александър Ангелов.