Служителите на реда предотвратиха разрастването на сбиване между футболни фенове в Пловдив, съобщиха от пресцентъра на МВР.  Минути преди 22 часа снощи в полицията постъпила информация, че на кръстовище между бул. "Дунав" и ул. "Васил Левски" е възникнал конфликт между привърженици на два футболни отбора.

По-късно се разбра, че става въпрос за стълкновение между привърженици на Ботев и Локомотив Пловдив. В резултат на своевременната намеса на екипи на Трето РУ и сектор "Специализирани полицейски сили" физическата саморазправа била прекратена. Трима от участниците - на 35, 39 и 47 години, били откарани в болница за оказване на спешна медицинска помощ.

Най-младият е оставен под лекарско наблюдение с опасност за живота. При извършения оглед на местопроизшествието било установено, че има нанесени материални щети по спрян наблизо лек автомобил "Мерцедес". 

В рамките на образуваното по случая досъдебно производство в Трето РУ са предприети активни действия за изясняване на причините и обстоятелствата за побоя, както и установяване на самоличността на инициаторите му.