Берое победи с 3:1 гостуващия новак в елита Царско село в последната проверка на двата отбора преди старта на сезона в Първа лига през следващата седмица.

Домакините направиха силен старт и предрешиха мача с три попадения до средата на първото полувреме. Иван Бандаловски откри още в петата минута, когато засече с глава центриране в пеналта от фаул от дясно на Иван Минчев. 

Две минути по-късно старозагорци се възползваха от грешка на съперника в средата на терена, Карлос Охене отне и подаде към Рубен Бридиго, който се измъкна на скорост сам срещу вратаря Мартин Димитров и покачи на 2:0. В 22-ата минута Минчев изведе Зоран Йосипович зад гърба на защитата на софиянци в дясно в наказателното поле, нападателят пусна топката покрай Димитров, а в опита си да изчисти пред голлинията Раян Даскалов си вкара автогол.

След почивката беройци понамалиха темпото и в 83-ата минута Царско село стигна до почетен гол. Стойчо Папазов върна един гол за Царско село след добър пробив от ляво и центриране към далечната греда на бразилеца Андерсон Кордейро.

Преди двубоя домакините от Стара Загора представиха отбора си за новия сезон./БТА