Етър изигра изключително зрелищен мач с полския гранд Лех Познан, който загуби нелепо с 3:4. До почивката великотърновци водеха с 3:1, но допуснаха да бъдат обърнати за 45 минути. За наставника им Красимир Балъков обаче резултатът не е от значение. 

"Независимо срещу кого играем, резултатите нямат значение, за мен важно е как играе отборът. В третата седмица от подготовката сме и сега ще е най-тежко. Доволен съм от желанието и себераздаването в мача и изпълнението на тактическите задачи."

"Лех не е никак случаен отбор, борят за се титлата в Полша, освен това са и напред с подготовката. Стана много добра контрола, през втората част малко нарушихме организацията в играта и се видя, че сме далеч от тях."

"Много имаме да работим, но старание имаше от всички момчета и съм много доволен. За мен най-важното е футболистите да се подготвят по най-добрия начин и да изпълняват това, което изисквам", анализира Бала след края на двубоя. Той разкри и какво е състоянието на контузените играчи в състава.

"Алиуне Бадара има болка в бедрото, дадохме му почивка, но в следващия мач ще е на линия. Яни Пехливанов е на легло от 4 дни и на антибиотици и не можех да разчитам на него, вторият вратар Денис Григич също имаше проблеми", сподели Балъков и разкри как се е стигнало до привличането на последното ново попълнение Аласана Мане, който е юноша на Барселона.

"За идването на Аласана Мане от Барселона основната заслуга е на Хосе-Мари Бакеро и на Лъчо Танев. Той тепърва ще прави подготовка, но го пуснах за малко, за да усети нещата. Като се подготви, в лицето на Мане ще имаме много здрава конкуренция в средата на терена", завърши Бала.