Капитанът на Ботев Лъчезар Балтанов беше много разочарован от загубата от родния му клуб Левски с 1:3 в Коматево. Така "жълто-черните" завършват сезона с три загуби от четири мача с този съперник и само с един хикс. Поражението дойде в деня, в който "канарчетата" изпратиха в последния му земен път легендата Чико Дерменджиев. 

"Искам първо да изкажа съболезнованията на всички, тъй като днес изпратихме иконата на Ботев и въобще на българския футбол. Опитахме се да спечелим, но загубихме глупаво мача. Може би се уморихме накрая", заяви Балтанов. 

"Тръгнахме да търсим победата, а Левски ни хвана на две контраатаки и ни победи. Трябва да се учим от тези грешки, за да не ги допускаме. Пак казвам, че можеше да спечелим, но загубихме след глупави грешки от наша страна", сподели халфът и отрече поражението да се дължи на мисли за финала за Купата на 15 май.

"Не мисля, че някой е мислил за Купата на България. Второто полувреме натискахме тима на Левски, изравнихме и при 1:1, направихме доста атаки. Щеше да е по-справедливо ние да бяхме вкарали първи втори гол. Трябва да мислим повече на терена", сподели още Балтанов и коментира последните изяви на отбора си. 

"Последните два мача с ЦСКА и Левски се получи така, че първото полувреме играят по-добре, но те са добри отбори. Вижте второто полувреме ги надиграхме. Ние мислим за всеки следващ мач, първо има Берое, чак след това е Купата."

"Ние сме професионалисти. Идва мач с Берое, след което ще дойде на дневен ред Купата. Първо трябва всичко да си дойде на мястото срещу Берое. Целта ни в първенството е да покажем, че сме добър отбор, който не се страхува от никой, като мисля, че го показваме във всеки един мач", завърши Балтанов.