Капитанът на Ботев Лъчезар Балтанов е бивш играч на Левски, но не очаква двубоят да е по-различен като заряд за него, въпреки че се завръща отново на "Герена". За него този мач е важен, защото е решаващ за мястото в Топ 6 след разделянето на първенството. 

"Мач като всеки един мач от първенството. Излизаме и се надяваме да победим. Дано сме концентрирани, защото имаме силите за победа в тази битка", заяви Балтанов пред Дарик радио и продължи да говори за мястото на "жълто-черните" в шестицата.  

"Трудно е да намерим място в шестицата, но докато имаме шансове, ще се борим. Този мач се явява решаващ, а и следващият също. Докато имаме шансове, дано ги използваме. Но трябва да бием и в двата си до края на редовния сезон, а преките ни съперници да ги загубят", сподели халфът и сподели как се чувства след контузията в коляното. 

"Може би още малко ми трябва да вляза във форма, но с всеки изминал мач все по-добре се чувствам. Радвам се, че се възстанових и преодолях страха, който я съпътства. Чувствам се добре, дано повече не се получават такива неща", заяви Балтанов и говори за чувството да бъде капитан на отбора. 

"За мен е привилегия да съм капитан, това е огромна отговорност. Старая се с всеки мач да се доказвам и да оправдавам тази чест, която са ми гласували. Опитвам се да помагам и на по-младите и на всички", разкри Балтанов и говори ситуацията около договора си и за това, дали сега Ботев е по-силен след зимната селекция. 

"С оглед на резултатите сме по-силни от миналата година. С изключение на злополучния мач с Дунав, можехме сега да сме и без загуба от началото на годината. Всички, които дойдоха са качествени играчи и се представят доста добре. Дано вървим напред." 

"Аз имам договор до 2018 г., преподписах преди няколко месеца. За другите - предполагам, че ръководството ще направи всичко възможно да задържи тези, за които прецени, че трябва да се случи", сподели Балтанов.