Италианският отбор Аталанта ще проведе лагер за футболисти в България.

Между 23 юни и 8 юли, разделени на две групи, родни играчи ще имат възможност да изкарат подгототовка преди началото на тренировките с клубните им отбори.

Лагерът ще се проведе в курорта Банско. Заниманията ще се водят от треньори и кондиционни специалисти на бергамаските. Очаква се към заниманията да се включат и множество чуждестранни играчи, като до момента има заявки от Русия и Сърбия. 

Лагерът е подходящ за всички футболисти, които имат желание да повишат подготвоката си преди началото на тренировките с клубните си отбори. Това важи и в пълна степен за футболисти, които към момента нямат клубове и искат да бъдат в оптимална кондиция, за да подпишат професионален договор, както и за играчи, на които им предстоят проби или се възстановяват от контузии. 

На заниманията ще бъде обърнато индивидуално внимание на всеки един участник с цел подобряване на точно определен компонент от играта му или постигане на предварително набелязана цел.

Лагерът е организиран съвместно с мениджърската фирма “ДКБ Спорт Груп“. През изминалата година италианският отбор организира два семинара, на които представители на Аталанта представиха методите си за работа в детско-юношеската школа пред редица български специалисти.

Автор: Емануил Тодоров