Международният футболен рефер от Плевен Георги Славов е пред мач № 200 в Елитната група като асистент. Това уникално постижение ще бъде регистрирано в петък на срещата ЦСКА - Дунав Русе от 19-ия кръг на Първа лига.

Това ще бъде и последен двубой на родения на 27.07.1971 г. рефер, който навърши пределните 45 години през лятото. Футболната кариера на Георги Славов започва през 1993 година още като студент в НСА. В "А" група е от 2001 г. като първата му среща е Черноморец Бургас – Локомотив Пловдив (завършила 2:2), заедно с неговите колеги от Плевенската съдийска колегия Момчил Врайков и Пламен Георгиев. По международните полета Славов се подвизава от 2005 година, когато е асистент на Европейската младежка квалификация Украйна - Казахстан.

В своята богата съдийска кариера Георги Славов има дербита ЦСКА - Левски, Ботев Пловдив - Локомотив Пловдив, финал за Купата на България, финал на Суперкупата и още редица напечени срещи. Той бе отличен за най-добър асистент рефер през 2014 г.

Заедно с него на терена ще има още плевенчани - Андрей Николов, Петър Доровски и Румен Христов, което е своеобразно предаване на щафетата на по-младото поколение от Плевенската съдийска колегия. За юбиляра Георги Славов е предвидено специално отбелязване на юбилея и бенефиса.