Наставникът на Локомотив Пловдив - Бруно Акрапович, заяви пред GONG.BG, че неговото желание е било да запази отбора от миналия сезон, тъй като пловдивчани са разполагали с качествени състезатели. 

Припомняме, че "смърфовете" се разделиха с Посинкович, Везалов, Асен Георгиев и Янко Ангелов.

"Утре се събираме и започваме подготовка. Ще изиграем една контрола преди да заминем на лагер на Боровец. Там сме уредили три контроли. Има и една свободна дата, която искаме да запълним. Има играчи, на които съм дал по 1-2 дни допълнителна почивка заради пътуванията. До 6-7 юни ще бъдем в пълен състав", заяви Акрапович. 

"Нека седнем и да поговорим с ръководството и после ще фиксираме целите си за предстоящия сезон. Те зависят от бюджета, с който ще разполагаме, и селекцията. Надявам се да успеем да изградим конкурентоспособен отбор за Първа лига. Играчите, които се разделиха с отбора, е заради вижданията и разбиранията на клуба. Аз имах желание да запазим отбора, тъй като имаше качество. Като всеки треньор и аз имам желание да привлечем няколко качествени попълнения, за да засилим конкуренцията. Ама нали знаете, едно е да искаш - друго са възможностите", добави треньорът на носителя на Купата на България.