След като бившият капитан Димитър Бербатов отказа да играе за националния отбор на България в евроквалификациите, има възможност и настоящият носител на капитанската лента Стилиян Петров да напусне тима, стана ясно след загубата с 0:1 от Черна гора у дома.

Както е добре известно, Петров не говори пред български журналисти, но че има възможност и той да се откаже от селекцията разкри подалият оставка наставник Станимир Стоилов.

„Стилиян също обмисля да се оттегли, но България има нужда от него. Ще бъде добре и Бербатов да се завърне в националния отбор. Затова, че Митко не е между нас сме виновни всички ние. Радвам се, че имах възможност да работя с такъв футболист”, заяви Стоилов на пресконференцията след мача.

Опитният Илиян Стоянов пък сподели, че е по-добре да даде път на младите защитници, но заяви, че ако новият селекционер има нужда от него и го покани, е готов отново да откликне и да помогне на тима.

Валери Божинов също сподели, че може да има още отказали се: „Сменят се треньори, сигурно и футболисти ще си тръгнат. Аз съм бил доста години в чужбина и винаги сме решавали проблемите си в съблекалнята. Положението не е добро, вие го виждате.”

Припомняме, че друг ветеран - правещият фурор с Бурсаспор и може би намиращ се в най-добрата форма през цялата си кариера Димитър Иванков, спря с участията си в националния отбор след края на квалификациите за Мондиал 2010.

Иван Стоянов напусна тима със скандал след контролата с Белгия през лятото. Племенникът на вицепрезидента на БФС Йордан Лечков обаче играе с променлив успех за Алания Владикавказ и неговата липса едва ли е толкова осезаема, колкото тази на Бербатов и Иванков.