Президентът на Българския футболен съюз Борислав Михайлов обяви, че ще приеме оставката на селекционера Станимир Стоилов след загубата с 0:1 от Черна гора в европейска квалификация.

Босът на родния футбол заяви още, че отлага всякакви ангажименти за утрешния ден и започва търсенето на нов селекционер, който най-вероятно отново ще бъде българин, заради сериозните финансови изисквания на чужденците.

„Всеки ден, вие журналистите пишете и анализирате и много пъти съм ви казвал, че вие също трябва да дадете вашата честна и истинска преценка. Вие ми кажете и аз ще се съглася с всяко ваше мнение. Всички наши футболисти играят в чужбина, днес Черна гора не беше толкова добър отбор, колкото беше в другите квалификации, но ни победи. Или много голяма липса на шанс или толкова си могат, или са в дупка. Те не са от детската градина, а трябва да се опитваме да ги вадим. Ако сами не се извадят, значи няма шанс.

„Как да реагирам на оставката. Ще му я приема, ние вече говорихме. Следващия въпрос е кой ще бъде новият треньор. Проблемът на българския футбол е в треньорските кадри. Не говоря за Станимир Стоилов или за още 10-20 добри български треньори. Търсим треньор, но мачът с Уелс е много близо. Утре трябваше да пътувам за Атина, но отлагам и започваме да търсим треньор.”

„Търсим всякакви възможности. Много сме говорили с вас, за чужденец трябват много пари. Да ви кажа ли колко взима руския треньор? Колкото е бюджета на нашия футболен съюз! И какво прави днес Русия? Нещата не са толкова лесни. „

„Който е обичал Стоилов сега се радва, че той ще отиде някъде другаде. Които не са го обичали се радват, че Стоилов си тръгва. „