Директорът на националните отбори Наско Сираков заяви след домакинската загуба на България от Черна гора с 0:1, че това е „трагедия на нашия футбол” и че подава оставка, също като старши треньора Станимир Стоилов, който го направи веднага след мача.

„След такъв мач е много трудно да се коментира. Казах го и преди 4 дни, че ако не спечелим днес, това е трагедия за нашия футбол и национален отбор”, каза Сираков.

„Веднага след мача е много трудно да се правят някакви изводи. Моето мнение е, че това са ни възможностите. Явно има ни липсва достатъчно класа, за да побеждаваме.”

„Оставката е факт по принцип вече, това е една най-нормална и достойна постъпка. И аз да бях на негово място, и аз щях да реагирам по същия начин. Това е един от най-нормалните начини в този момент да се свали напрежението от играчите и отбора – промяна на треньорския пост.”

„Търсенето на нов треньор ще го оставим на президента на футболния съюз. Дойдох с мисълта и идеята да помогна на тези момчета, отбора и треньорското ръководство. Щом губим от Черна гора и аз не съм се справил, така че не вярвам да продължа да заемам този пост.”

„Най-нормалното във футбола в такива ситуации е оставката или смяната на треньора. Не искам да се изземват функциите на бъдещия треньор, той ще си реши кои футболисти да използва.”

„След като няма резултати, явно не сме си свършили добре работата. Оставката трябва да си я подам на себе си и после да си я гласувам в Изпълкома. Мога на Изпълкома да я подам”, заяви още отговорникът за националните отбори Наско Сираков.