Наставникът на Локомотив Пловдив Воин Войнов разкри пред DIEMA SPORT, че напуска клуба. След шампионатната победа над Етър Велико Търново с 2:0 в мача от 14-ия кръг специалистът коментира, че се радва, че в последния си мач е завършил с успех. Войнов добави още, че си тръгва с гордо вдигната глава.

Босненец поема Локомотив Пловдив

„Много важна победа. Щастлив съм. Това за мен бе последният мач за Локомотив. Напускам и съм много щастлив, завършвам с победа и пожелавам успех на Локомотив в следващите мачове. Правя това заради публиката, тя е много взискателна и иска победи във всеки мач. Това няма как да се случи. Затова аз си тръгвам с гордо вдигната глава за София. Проведох разговори с господин Крушарски. Още преди 2-3 мача казах, че ако аз съм причината, ще си тръгна. Загубихме за Купата и тогава се видя, че нямам място тук. Мисля, че постъпвам правилно, за да може да се успокои обстановката и момчетата да се чувстват комфортно“, каза откровено Воин Войнов.

„Анализът тепърва ще се прави от специалистите. Но мисля, че с това, което имаме, се представихме достойно. Имаше и спадове. Навсякъде го има. Можеше и по-добре да бъде, но мисля, че с това, с което разполагаме като потенциал, може би, реалното класиране е с едно място по-напред. Благодаря на всички. Ако нещо съм обидил някого, извинявам се. Сега продължаваме напред“, продължи Войнов, който остави „смърфовете“ на осмото място с 20 точки. 

„Дойдох в труден момент, мисля, че се стабилизираха нещата. След това ни напуснаха осем състезатели, не можахме да вземем това, което искахме. Но не обичам да се оправдавам“, завърши Воин Войнов.