Помощник треньорът на Лудогорец Петър Колев, който водеше тима в дербито с ЦСКА, изрази мнение, че шампионите не са заслужавали да загубят двубоя. Той отдаде случилото се и на натрупалата се умора сред играчите с оглед на натоварената програма.

Край на прокобата, ЦСКА пречупи Лудогорец с 10 души

"Не смятам, че сме загубили закономерно. Действително футболистите се постараха, въпреки сгъстения цикъл и умората", заяви Колев.

"Имахме превез през по-голямата част от мача, допуснахме една елементарна грешка през първото полувреме. За жалост не отбелязахме през първото, през второто бяхме по-активният отбор, съумяхме да отбележим, но допуснахме повече от необходимия брой стандартни положения и допуснахме два гола. Имаме резерви при стандартните положения."

"Опитахме се да изненадаме защитата на ЦСКА с голяма ротация, до голяма степен се получи, но има и такива мачове, в които може да загубиш без да го заслужаваш."

"Бързо след изгонването на Каранга допуснахме втория гол, липсваше свежест в играчите и това се виждаше на терена. Те искаха, но с този сгъстен цикъл и мачовете, които изиграха за 12 дни, явно им се отрази."

"Имаме играчи, имаме резерви, направихме всичко възможно да възстановим и хората с най-много минути. В петък няколко човека помогнаха и на втория отбор, който има своите цели. Има минути за всички, но има позиции, на които няма как да правим ротации."

Според специалиста тепърва има много мачове, които да решат първенството: "Има доста мачове, надявам се сега играчите първо да отпочинат, после имаме още една такава серия, която се надявам да излезем с по-щастлив край."

"Смятам, че лично ние като треньорски щаб ще опитаме да предотвратим някаква трагедия, всеки може да загуби определен двубой. Може би ще се загубят някъде точки, но е рано да говорим, дори днес Лудогорец да беше победил, че едва ли не е решено първенството."