Наставникът на Левски Елин Топузаков остана доволен от представянето на отбора си в мача с Верея и победата с 1:0. Успехът дойде с гол на Антонио Аниете в 68-та минута, като според него няма значение цифровото изражение на успеха.

"Като цяло контролирахме мача, радващото за мен е, че не допуснахме никакви проблеми в защита, говоря като отбор. Още преди почивката, когато тимовете бяха равни, бяхме по-активният и атакува тим, но пропиляхме всичко."

"Ясно беше, че след почивката ще е игра на нерви, Верея бяха прибрани. Но дали ще бием с един или с три гола, важното е, че взехме трите точки", заяви Топузаков пред DIEMA SPORT.

Ключовата ситуация в мача на пръв поглед беше изгонването на Елиаш от Верея точно преди почивката. Но треньорът на "сините" от София има различно виждане по този въпрос.

"Може да се разгледа от две страни. Когато изгонят играч на един отбор, той се представя по-концентрирано. Ние имахме числено преимущество, когато Верея бяха прибрани назад. Топката вървеше по-трудно след почивката заради трудния терен."

"Изгонването на Елиаш може би ни е помогнало със сигурност, но ние бяхме отборът, който търси повече победата. Ние бяхме активният и заслужаващият победата отбор днес", сподели треньорът и говори за огромните пропуски на играчите си през целия мач. Най-фрапантните бяха на Тунде Адениджи.

"На всеки се случва да пропуска такива положения, просто може би натежа в нашите мачове напоследък. Бабатунде израсна последните 6 месеца страшно много. Доскоро се мислеше за него само за в бъдеще, но сега вече е титуляр, гласува му се доверие. Нека бъдем търпеливи, като треньори ние ще изчистим това, да не се получават толкова пропуски", заяви Топчо и коментира представянето на завърналия се след наказание защитник Димитър Пиргов.

"За Пиргов важи същото. Той стигна до националния отбор със стабилните си игри, без да изключвам заместника му Сърджан Лукин. В сърцето на защитата имам такъв избор, че мога да смея да твърдя, че не мога да сбъркам там. Трябва обаче да развиваме по-добре атаките ни от защитниците напред", сподели треньорът и накрая говори за следващия мач на тима си с Нефтохимик в сряда.

"Надявам се Нефтохимик да не ни изненада на нашия стадион. След днешната победа ще сме със самочувствие и мисля, че ще бъдем така, както трябва да изглеждаме на "Герена". Искаме да завършим годината подобаващо - с успех на "Герена" и с три точки", завърши Топузаков.