Наставникът на Берое Ферарио Спасов беше изключително доволен от успеха на тима си в домакинството на Левски. Старозагорци взеха успеха над "сините", след като досега бяха в серия от три поредни загуби.

"Всяка победа е ценна за нашия отбор, Наистина се натрупа огромно напрежение от трите ни поредни загуби, които можехме и да не допуснем, но така се случиха нещата. Сега съм доволен, че момчетата излязоха от тази ситуация", заяви треньорът пред DIEMA SPORT 2 и продължи.

"Имахме проблеми с трима наказани, двама невъзстановени влязоха, но пък когато има желание и агресия, нещата се получават, а това е най-важното. Стана хубав, отворен мач. Левски изпусна положения, но пък и ние имахме хубави контри."

"В крайна сметка спечелихме този мач, което ни носи самочувствие, но не ни носи подобрение на позициите. Бяхме си поставили цел за Топ 6 и има леко разочарование. Трябваше ни такава победа, за да зарадваме хората и ръководителите. Туширахме напрежението, очаквам в следващите два мача да играем за победа и да не се главозамаем", сподели Спасов. Според него, момчетата му са показали този начин на игра още в предишната среща с Ботев, загубена с 0:2.

"Спечелихме този мач по този начин, още по време на мача с Ботев. Тогава обаче прегоряхме. Днес играхме по този начин, те ни натискаха, но аз бях убеден, че имаме характер и себеотдаденост. Доста критики понесохме за последователните ни загуби и те бяха обективни, но си има и субективни причини за загубите ни до момента."

"Решаваща заслуга имаше срещата на ръководителите с играчите и внесе спокойствие. След като загубихме шансове за шестицата падна и напрежението и това оказа влияние. Хареса ми, че победихме отбор, който беше във възходящо психологическо състояние", заяви треньорът на Берое.

През седмицата се говореше, че постът му начело на отбора зависи от изхода на този мач. Той обаче сподели, че не се е притеснил за работата си в нито един момент.

"За моя пост никога не съм се притеснявал. 27 години в нашия футбол съм минал през всякакви перипетии. Важно е хората да си ръгват доволни от стадиона. Не искам защита от никого, защото си познавам възможностите. Това е пътят, не трябва 1-2 загуби да ни вкарват в драми, които не помагат на никого", заяви Спасов и говори за целите до края на сезона.

"Форматът на първенството е такъв, че всичко може да стане и не се отказваме от предстоящото. Искам до края на редовния сезон да вземем всичко, в плейофите имаме шанс за европейски излаз. Не искам да приказвам сега и да изпадам в другата крайност. Нека се порадваме сега и да се подготвим за мача с Монтана в петък", завърши треньорът.