Отборът на Монтана посреща Черно море в ранния мач от съботната програма на 15-ия кръг на Първа професионална лига. Двубоят на Градския стадион в Ловеч е с начален час 13.00 и ще може да бъде следен в сайта Gong.bg, по GONG PLAY, по DIEMA SPORT и по Дарик радио. 

Варненци не познават вкуса на победата в последните си две шампионатни срещи. Тимът от морската ни столица направи равенство с Пирин (0:0) и регистрира загуба от Левски с (0:1). След успеха над Ботев с 3:1 пък, Монтана не успя да удържи Левски и загуби с 1:3 в двубоя от 14-ия кръг.

Добрата новина за наставника на домакините Атанас Джамбазки е, че няма проблеми с контузени играчи. Същевременно треньорът на варненци Георги Иванов няма да може да разчита на Пламен Николов, който лекува травма. 

Любопитен момент преди сблъсъка е, че Монтана все още не е завършвал наравно срещу Черно море при домакинство. Освен това, тимът от едноименния град няма реми в домакинските си двубои и от началото на сезона – 2 победи и 5 загуби на стадиона в Ловеч.

Същевременно поглед към статистиката сочи още, че левият бек на "моряците" Михаил Венков не е бил сменян нито веднъж в 108-те си срещи за първенство с екипа на Черно море, откакто играе за моряците от сезон 2013/14 г. досега. Във всеки от тези двубои той е бил на терена от първата минута.

Преди двубоя между Монтана е последен в класирането с 8 точки, а Черно море е четвърти с 24.