Звездата на Локомотив Пловдив Мартин Камбуров сам призна, че е изненадан от отличната форма, в която се намира през пролетта. Нападателят вкара поредния си гол срещу Левски при победата с 3:2 на „Герена“ и поведе с три попадения на Клаудиу Кешеру за голмайсторския приз в шампионата.

„Малко бяхме сковани в началото. Радващо е, че Левски си отбеляза автогол много рано и ни върна в мача. Имахме и още положения, можехме да вкараме. Левски също имаше и можеше да вкара и трети гол, но и да беше 3:3 хората щяха да бъдат доволни. Получи се мач като в Англия. Интересен с много голове. Левски знаят, че са втори, ние сме в средата и стават хубави мачове, когато няма напрежение“, коментира Камбуров.

„Всеки гол срещу Левски ми е сладък. Не деля головете. Когато и да вкарам, се радвам на всички голове, независимо дали срещу Левски или Монтана. За мен Лудогорец е най-качествения отбор. Няма спор в това. Вижте каква селекция имат. Трудно някой в България ще ги стигне в скоро време. Колкото близо е Европа, толкова е и далеч. Може би и отборът не е готов. Ако ни се отвори възможност ще се опитаме да играем и да печелим. Това обаче не е наша фикс идея.“

„Собственикът ни оптимист и е радващо, че го зарадвахме с една победа на Герена. В съблекалнята се шегувахме, че той е бил най-убеденият в нашия успех. Тази пролет правя чудеса. За мен лично, все едно съм на 25 години. Не само вкарвам, но и подавам. Много хубави неща правя, учудващо. Миналата година ми взеха голмайсторския приз в последния кръг. Тази година ще видим. Има три кръга до края, ще видим“, сподели още нападателят на Локомотив Пловдив.