Шампионът във Втора лига от миналия сезон Ботев Враца ще вкуси от живота в елита още в първия ден с мачове от Първа лига за сезон 2018/2019. Врачани гостуват на Черно море от 20,45 часа.

Двубоя можете да проследите минута по минута в Gong.bg, а също и чрез прякото предаване на телевизия DIEMA SPORT. Срещата ще бъде излъчена също онлайн на PLAY DIEMA XTRA, а също така и на честотите на Дарик радио.

Старши треньорът Илиан Илиев проведе първата си лятна подготовка, откакто се завърна на "Тича". Той взе само четирима нови играчи – Пламен Димов (който игра като преотстъпен през миналата кампания), Ивайло Марков, Патрик Андраде и Жоржиньо.

Говори се, че и бившият играч на Левски Васил Панайотов е много близо до подпис с „моряците”, като почти сигурно ще премине при тях, ако не си намери отбор зад граница. Той е свободен агент към момента.

В същото време варненци се разделиха с петима футболисти – Витиня, Марек Кузма, Александър Цветков, Николай Минков и Фабиньо. Но запазиха гръбнака на отбора си, който миналия сезон игра плейоф за Лига Европа.

Двубоят срещу Ботев Враца със сигурност пропускат контузените Радослав Василев и Мартин Костадинов. Под въпрос е левият бек Юго Кононго. Други проблеми около състава си Илиев няма.

Врачани от своя страна привлякоха един куп нови играчи в опит да бъдат конкурентни на останалите тимове от елита. Валери Домовчийски определено е най-сериозното име, а впечатления правят още трансферите на Юлиян Ненов, Венцислав Керчев и Михаил Милчев.

Наставникът им Сашо Ангелов ще разчита на максимално боеспособен състав за тази битка, а дали ще може да конкурентоспособен на един от традиционните тимове в елита, ще разберем съвсем скоро.