Левски и ЦСКА се изправят един срещу друг за втори път през сезона в Първа професионална лига. Срещата ще започне след броени часове, насрочена е за 14.30 на Националния стадион „Васил Левски“. Ще може да я проследите с Gong.bg, по GONG PLAY, по DIEMA SPORT и по Дарик радио.

Припомняме, че първият сблъсък между „сини“ и „червени“ за сезона се състоя през октомври 2016 година. Двубоят, който бе от 10-ия кръг на първенството, завърши при 1:1.

"Синьо-червените" страсти завладяват

Пред 21 000 на Националния стадион Левски поведе. След 34 минути игра Франсис Нар изведе тима от „Георги Аспарухов“ напред. През втората част добра възможност се разкри пред Георги Костадинов. Полузащитникът на левскарите обаче предпочете да играе сам пред това да комбинира, което се оказа грешен ход.

Така в 76-ата минута „армейците“ получиха право да изпълнят дузпа. Отсъденият 11-метров наказателен удар породи серия от полемики. В крайна сметка Преслав Йорданов се нае с изпълнението и изравни.

Левски без трима основни и с куп юнощи срещу ЦСКА

Ограничават движението в София заради Левски - ЦСКА

Любопитно е да се отбележи, че и преди есенния сблъсък „червените“ победиха Черно море и Берое, но направиха нулево реми с Ботев. По аналогичен начин се развиха събитията и сега за състава от „Българска армия“. Съществена разлика при „армейците“ обаче е, че треньорът им сега е друг. Стамен Белчев крои тактиката, след като Едуард Йорданеску бе освободен.

Левски също ще бъде с друг наставник край тъчлинията сравнено с предходното дерби. Тогава Люпко Петрович дирижираше събитията, а сега Николай Митов ще направи повторен дебют, след като преди дни замени Елин Топузаков, който пък бе наследим сръбския специалист.

Митов: Щом съм в Левски, няма оправдания

Връщайки се назад, левскарите влязоха доста по-убедително в предходния сблъсък с „червените“. В предходните си три мача преди дербито момчетата от Герена успяха да подчинят и Пирин, и Локомотив Горна Оряховица и Дунав – задача, с която се затрудниха през пролетта.

Младенов: Бихме Левски и с 9 играчи, и с резервите, и без вратар

В момента „сините“ и „червените“ се намират на последователни позиции в класирането – втори и трети – съответно с 45 и 42 точки. 


Голямото дерби - битка, страст, емоции!

Сподели с Gong.bg своите запечатани мигове от сблъсъка между Левски и ЦСКА. Изживей емоциите с #gong!

Качи всяко твое видео или снимка от столичното дерби с хаштаг #gong, присъедини Gong.bg към страстта на дербито.

Направи ни съпричастни на твоите прогнози, празнувания, оплаквания и каквото още те вълнува покрай "синьо-червения" сбъсък. Просто сподели своето видео или снимки, заснеми се на твоя телефон и използвай тага #gong.

Искаме да видим твоето преживяване, да чуем твоето мнение, да споделим твоята радост! ​