Старши треньорът на Славия Вили Вуцов изрази категоричното си мнение, че съдийството на Георги Кабаков и помощниците му не е било на висотата на полуфиналната среща и че е повлияло пряко на крайния резултат.

Вили Вуцов имаше претенции към някои конкретни ситуации в двубоя като дори изтъкна, че още в първата среща в София преди седмица е имало дузпа, недадена за „белите“.

„Ще се опитам да бъда максимално кратък и ясен. Равностоен двубой, като първия. В първия имаше повече положения, днес имаше повече битка и дебнене. Берое не изневери на стила си – да играе затворено, прибрано. Опитахме се на моменти и ние да играем по-затворено, положенията пред вратите бяха малко. Жалкото на такива мачове е, че единият отбор си отива“, заяви наставникът.

„Жалкото е, че и двата мача много повлияха странични фактори. Днес не знам какво му беше станало на този човечец, но явно беше много объркан. Ще ви кажа поне три ситуации, за които не престъпление, а това е грабителство. В първата минута, пред мен, Пламен Крумов скача с ръце, класическа блокада, няма картон. Следваща - при първи фаул наш – картон. Борко Стойчев удар без топка срещу Ради Василев, гарантирам, гледайте го, идва Георги Петков, пак го блъска. В правилника има посягане и първи удар на единия, после бутане. Защо няма червен картон. Аз имам само едно обяснение, защото е срещу Славия. Четвъртият съдия е до мен, съдия му вика за изпълнението на фаул, назад, назад, 3 метра се изпълни по-напред. Някой ще каже, че това е нищо. Да, но от 5 метра напред следва гол. И продължението е, че главният съдия им е казал „Стоп, стоп, не играй“. В момента, в който се вкарва гол, почва да вика на страничния „Гол, гол.“ Щом си казал стоп, бъди мъж и си признай“, каза още Вуцов.