ЦСКА победи Берое с 2:0 в среща-реванш от 1/2-финалната фаза в турнира за Купата на България и с общ резултат 4:0 е финалист. На "Българска армия" головете за успеха реализираха Преслав Йорданов в 3-ата минута и Николай Цветков в 41-ата минута. 

Стадион "Българска армия" се пукаше по шевовете, след като билетите свършиха преди дни, а феновете на "армейците"  направиха атмосферата на стадиона невероятна. На "Българска армия" беше и благодетелят на "червените" Гриша Ганчев.

Още в 3-ата минута на двубоя Преслав Йорданов откри резултата, след като се възползва от пас на Самир Аясс и матира вратаря на гостите Илко Пиргов. Малко по-късно Иса нацели гредата, но беше маркирана засада. Повторенията показаха, че страничния съдия е сбъркал в този случай.

В 17-ата минута Николай Цветков стреля към Пиргов, но не го затрудни. Две минути по-късно Иво Иванов спъна Маламов, който се беше впуснал в атака за "червените", за което получи жълт картон.

В следващите минути и двата тима опитаха да затруднят отбраната на съперника, но чистите голови положения липсваха. 

ЦСКА съумя да удвои резултата преди почивката. В 41-ата минута минута на срещата Николай Цветков матира за втори път стража на Берое. Футболистът на "червените" засече центриране отляво и с мощен шут в близкия вратарски ъгъл направи резултата 2:0 при второто голово положение пред вратата на старозагорци.

Така двата тима се оттеглиха на почивка при резултат 2:0 в полза на момчетата на Христо Янев, а общият резултат е 4:0.

През втората част още в 48-ата минута Маламов имаше чудесна възможност да утрои преднината на домакините, но стреля над вратата. Беройци създадоха най-интересната ситуация през втората част в 57-ата минута, когато резервата Станислав Костов стреля на милиметри от вратата на Господинов, което беше и отлична възможност на Берое да се върне в мача.

Борис Галчев стреля към Пиргов в 62-ата минута, но не сполучи. "Армейците" контролираха играта в минутите след това, а в 83-ата минута Борис Галчев пробва да прехвърли Илко Пиргов, а топката се удари в напречната греда.

В крайна сметка ЦСКА спечели с 2:0 и с общ резултат 4:0 е финалист. Съперникът на "червените" ще се определи от двубоя Литекс - Монтана.

Състави:

ЦСКА: Господинов, Динчев, Чорбаджийски, Кикарин, Йорданов, Галчев, Грънчов, Преслав Йорданов, Маламов, Цветков, Аясс

Берое: Пиргов, Иванов, Милисавлевич, Божилов, Динков, Иса, Зехиров, Елиаш, Джоман, Пенев, Делев.