Белгийски скаут пристигна в София на мача между ЦСКА и Черно море (Варна). Той е придружаван от френски мениджър, запознат с българския пазар.

Двамата ще наблюдават срещата от четвъртфиналите за Купата на страната, а утре сутринта си заминават от страната. Белгиецът работи за един от традиционните клубове в местния елит – Кортрейк, а целта на тяхното посещение е десният бранител Виктор Попов. Националният състезател е бил наблюдаван и през есента за зимен трансфер, но доста условности са попречили тогава той да се осъществи.

На първо място белгийците бяха в доста трудна ситуация в класирането, в зоната на изпадащите и задачите на щаба са били напълно различни. От друга страна, информацията за Попов е била прекалено малко. Сега вече всичко е по-различно, "червените" от Кортрейк са на 6 точки над опасната зона и вече оглеждат играчи за летния пазар.

Виктор Попов, роден през 2000-ата година, е един от най-модерните и млади крайни защитници в България. Той се представя отлично и в защита, а и в атака, като има и приличен брой попадения от игрови ситуации.

Кортрейк е собственост на малайзийския бизнесмен Винсънт Тан от 2015-а година, когато той плати 5 милиона евро за акциите на клуба. Във времето до тук той се фокусира върху нормализирането на финансите, но пък инвестираше приоритетно в друг от своите клубове – Кардиф Сити. От лятото обаче Коттрейк трябва да играе по-сериозна роля в първенството на Белгия по примера на сензацията Унион Сен Жилоаз./БТА