Шампионът Лудогорец научи името на първия си съперник в тазгодишното издание на турнира за Купата на България. "Орлите" ще срещнат втородивизионния Нефтохимик, който стигна до тази фаза с множество мъки. 

Бургазлии надделяха с 3:1 след продължения над третодивизионния Севлиево, но имаха нужда от доста късмет. Професионалният тим изоставаше с 0:1 до последните минути на редовното време, след като Алекс Георгиев беше открил за аматьорите в 65-та минута. 

Но в последните секунди на редовното време настъпи и истинската драма. В 93-та минута реферът Рюстем Карагерен даде много спорна дузпа за Нафтата, а след това негово решение на терена настана истинско меле. 

Вследствие на баталните сцени трима играчи на Севлиево бяха изгонени с втори жълти картони - Георги Павлов, Велислав Денчев и Атанас Георгиев. От последвалата дузпа Живко Петков реализира за 1:1 и вкара мача в продължения. 

Там вече всичко беше ясно. И все пак Севлиево удържа първото продължение, без да пусне гол. Но Цветан Чахов вкара две попадения в 108-та и 116-та минути и осигури класирането на бургаския клуб за 1/16-финалите и мач с Лудогорец.