Марица (Пловдив) загуби с 1:3 от втородивизионния Локомотив (Горна Оряховица) в мач от предварителния кръг в турнира за Купата на България, игран на стадиона на "жълто-сините" пред около 1000 зрители.

През първата част играта беше равностойна, но гостите успяха да стигнат до ранен гол. В началните минути Тодор Тимонов можеше да открие, но при удара се подхлъзна. В 12-та минута, след атака по фланга, Калоян Стефанов остана сам срещу Илия Николов и откри с хубав удар. До края на полувремето и двата отбора имаха шансове. Атаките на МАрица бяха интересни, но не доведоха до гол.

Гостите успяха да удвоят с гол в 65-та минута. Попадението бе подобно на първото, а автор отново бе Калоян Стефанов. "Жълто-сините" не се отказаха и две минути след това върнаха едно попадение. Георги Георгиев финтира защитник на гостите, като прехвърли топката над главата си пусна къс пас по земя към Мартин Анастасов, който от точката за изпълнение на дузпа вкара за 1:2, в 67-та минута. Маричани опитаха да стигнат до втори гол, с който да изравнят, но вместо това в 83-та минута резултатът стана 1:3. Деян Христов беше точен от пряк свободен удар, а голът предреши крайния изход.