Българският треньор Ивайло Петев ще се изправи днес срещу своето творение Лудогорец навръх 39-тия си рожден ден. Настоящият наставник на АЕЛ Лимасол изведе „орлите“ до две шампионски титли, а тази година бе на секунди от трета такава, но в Кипър.

Треньорската кариера на Ивайло Петев тръгна директно с първата шампионска титла начело на Лудогорец. Последва още една преди да смени обстановката и да застане начело на кипърския тим. Титлата на островната държава бе загубена драматично в последния кръг на шампионата.

Това лято Ивайло Петев имаше няколко изключителни предложения да продължи кариерата си. Той дори имаше възможност да се върне в България и да поеме Ботев, а имаше предложение и от Левски. Той обаче остана в АЕЛ с идеята да завърши започнатото и да направи тима шампион на Кипър. Петев ще участва със своя тим в Шампионската лига, а в момента се намира на подготовка в Англия.

Днес в 17:30 за първи път в своята кариера като треньор Петев ще се изправи срещу отбора, с който си помогнаха взаимно да пробият на голямата сцена. Мачът между АЕЛ и Лудогорец е последен за българите в Англия, докато кипърския тим ще остане още няколко дни на Острова.

Мачът ще можете да следите на живо с картина в Gong.bg, както и в ефира на Диема.