Новата звезда на Лудогорец Джордан Икоко засипа с похвали клуба си. Той беше потърсен за интервю от френската спортна библия "Екип", в което не спести суперлативи за разградчани и ги определи като "българския ПСЖ". 

От изданието го попитаха дали не се притеснява, че ще изчезне от радарите на големите западни клубове, като заиграе в първенство, като българското, но той е на съвсем различно мнение. Икоко дойде от Гигнам, който изпадна от Лига 1 през изминалия сезон, и разкри, че е бил търсен от "орлите" за трансфер още през зимата. 

"Разбирам, че френските фенове са изненадани от избора ми, но във футбола трябва да правиш избори. Хареса ми проектът и затова отидох. Ще открехна и една малка тайна, че Лудогорец ме искаше и през зимата, но тогава отказах, защото исках да дам всичко от себе си в битката за оцеляване на Гингам."

"Сега отново имах дискусия с шефовете на българите, те ми се показаха като хора, които наистина ме искат в състава си, така че се съгласих. Това е много силен отбор, който ще играе в квалификациите на Шампионската лига, а през последните пет години постоянно е в групите или на ШЛ, или на Лига Европа."

"Така че за мен няма риск, напротив. Генерално, нивото в България е по-ниско от Лига 1. Но все пак аз отивам в отбор, който е осем пъти поред шампион и има високи цели. Това е ПСЖ на България, ако трябва да правя сравнения. Искам да прогресирам в този отбор, ще играя всяка седмица и се надявам да израсна", заяви Икоко пред "Екип". 

"Сам се питах дали България е място, от което можеш да продължиш по-нагоре. И се вижда, че от Лудогорец излизат играчи и отиват в по-големи тимове. Така че понякога една такава стъпка, която на някои може да изглежда като крачка назад, може да ти помогне. Убеден съм, че няма да се загробя в България и не съжалявам за избора си."

"Тренировъчната база на Лудогорец е много добра, отборите от Лига 1 могат да ѝ завиждат. Хората във Франция не знаят, но инфраструктурата на клуба е страхотна. Сега обаче не я ползваме, защото сме на лагер в Австрия", сподели още Икоко.