Отборите на Лудогорец и ЦСКА се изправят един срещу друг в голямото дерби от 5-ия кръг на efbet Лига. Срещата е тази вечер от 21:15 часа на стадион „Хювефарма арена” в Разград и може да я гледате в пряко предаване по DIEMA SPORT, както и онлайн на PLAY DIEMA XTRA. В Gong.bg ще проследим развитието на мача на живо минута по минута, като в сайта ни може да намерите също видео с всеки един гол и всяка интересна ситуация от двубоя.

Главен рефер на срещата е Никола Попов, а негови асистенти ще бъдат Георги Тодоров и Мартин Венев. Отговорник за ВАР ще бъде Драгомир Драганов.

През миналия сезон двата тима бяха в много оспорвана битка за титлата, като "орлите" надвиха своя съперник само с една точка, а всичко бе решено в последния кръг на шампионата. Началото на тази кампания бе неуспешно и за двата отбора.

Шампионите стартираха с шокираща загуба от новака в елита Крумовград с 1:3, след което записаха две убедителни победи над Етър и Ботев Враца. Междувременно обаче, разградчани отпаднаха от Шампионската лига от Олимпия Любляна, а през седмицата загубиха и първия си двубой с Астана от третия кръг на Лига Европа.

От своя страна ЦСКА загуби от Сепси във втория кръг на Лигата на конференциите с общ резултат с 0:6, а след първия двубой в София, дойде и уволнението на старши треньора Саша Илич. На негово място бе назначен познатият у нас Нестор Ел Маестро, но и под негово ръководство тимът на ЦСКА не показва най-доброто си лице. В първенството „червените” спечелиха само един от трите си мача до този момент – срещу новака Крумовград в София. ЦСКА направи също две равенства с тимовете на Хеебър и Славия.

По този начин и двата тима влизат с понижено настроение в дербито, но ще бъдат пределно амбицирани да дадат ново начало на сезона си с победа срещу пряк конкурент за титлата. Ел Маестро няма да може да разчита на няколко важни играчи за мача - Амос Юга, Енес Махмутович и Данило Асприля, а Марселино Кареасо е под въпрос. Към тях се добавят трайно контузените Юрген Матай, Брадли де Нойер, Браян Морено и Бисмарк Чарлс. При "орлите" кадровите проблеми са по-малко, като сигурен отсъстващ е новото попълнение Квадво Дуа.

подкрепя българския спорт