Президентът на Славия Венци Стефанов се надява на обективно съдийство в мача с Царско село, който е днес от 20:30 часа. Рефер на двубоя от 25-ия кръг на efbet Лига ще бъде Никола Попов. Стефанов коментира и изказването на собственика на Септември (София) Румен Чандъров, който твърди, че "половината Изпълком се кланя на другата половина".

Lap.bg
9 снимки

"Съдията го знаех отдавна. Обявиха го още преди пандемията. Надявам се всичко да мине нормално и да спечелим. Дано успеем", коментира Стефанов и шокира с разкритие: "Мишо Касабов определя кой да е съдия!". 

Попитан защо твърди, че временният президент на БФС е избрал реферите, а не шефът на съдийската комисия Костадин Стоичков, Стефанов обясни: "Стоичков още не беше назначен тогава".

Относно твърдението нa Румен Чандъров, че "половината Изпълком се кланя на другата половина", членът на Изпълкома Венци Стефанов каза: "Може би по неговия край така се кланят. Всеки си има право на мнение, Чандъров има глава на раменете си, но е най-добре да гледа отбора си. Казва, че не било правилно решението за прекратяването на Втора лига и класирането на ЦСКА 1948 в елита. Те ги бият с 5:0, а той смята, че първенството трябва да се доиграе и Септември да стане първи. На какво основание четири отбора трябва да играят помежду си, след като другите не искат да играят", каза още босът на "белите" пред Блиц.

"Правилникът казва, че първият отбор влиза директно в елита, а другите два играят срещу 12-ия и 13-ия от Първа лига. Къде е нарушението? Нарушение в Изпълкома няма. БФС се допита до клубовете и се оказа, че само четири отбора искат да се доиграе първенството. На какво основание да играят помежду си...", добави Венци Стефанов.