22-годишен бразилски нападател от Сао Пауло е пред трансфер през лятото в Лудогорец. Става дума за Жонас Торо, който не играе редовно от началото на годината.  177-сантиметровото крило е играл още за елитните Спорт Ресифе и Атлетико Гоянензе.
 
Вестник "Ел Мундо Депортиво" съобщава, че футболистът е бил предложен на елитния Еспаньол, както и на Депортиво Ла Коруня, в момента намиращ се на 2-а позиция в третото ниво. И докато Ла Коруня обяснимо няма финансов ресурс, за да го привлече, то от Еспаньол за момента не са реагирали по никакъв начин. 
"Клубът, който би проявил най-голям интерес, е българският Лудогорец", добавя изданието.
 
"Жонас Торо, един от обещаващите млади футболисти, които излязоха от академията на Сао Пауло, се подготвя за кацането си в европейския футбол, след като приключи времето му в Бразилия. Нападателят, чийто договор изтича през декември 2022-а година, не обмисля възможността да поднови договора си. В момента той проучва различни опции в Испания, а също и в България", пише още вестник "Ел Мундо Депортиво".
 
Този сезон Жонас Торо е изиграл едва четири мача, два от които в Копа Судамерикана, един в Серия А и още един в Кампионато Паулиста, където има един гол и една асистенция.