Лудогорец приема на своя „Хювефарма арена“ борещия се за третото място и европейско участие Черно море. Двубоят в Разград е с начален час 18:30 часа и ще може да го наблюдавате пряко по DIEMA SPORT. Gong.bg също ще проследи сблъсъка, след който „зелените“ ще получат 11-ата си шампионска титла. Вчера стана ясно, че интересът към шампионското шоу от страна на феновете е голям, като билетиге за сектор "В" и трибуна "Моци" са почти разпродадени.

„Орлите“ имат шанс да направят нов рекорд до края на тазгодишния шампионат, правейки най-голяма точкова разлика между шампион и подгласник в класирането в елита на България.

Шоуто по случай титлата на разградчани ще е под знака на благотворителността, като средства се събират за бившия състезател на Академия Лудогорец Мартин Христов, както и за привърженика на тима Милен Гергинов. Лудогорец също така ще изпрати един от най-емблематичните си футболисти – Вандерсон.

Лошите вести при шампионите дойдоха със смъртта на Джоди Лукоки. Футболистите на Анте Шимунджа ще сложат черни ленти в памет на починалия си бивш съотборник.

„Моряците“ влизат в сблъсъка от петата позиция с 46 точки – три по-малко от третия Левски. С актив от 49 пункта е и четвъртият Ботев Пловдив. За варненци също имаше скръбна вест – преди броени дни си отиде легендата на тима Дамян Георгиев. Бившият флангови футболист на Черно море издъхна на 72 години.

„Зелено-белите“ не се намират в особено добра форма в последните кръгове. След победата с 5:0 на „Тича“ над позакъсалия Ботев Враца, момчетата на Илиан Илиев имат три загуби и равенство на сметката си, като са отбелязали само един гол. Попадението дойде при равенството 1:1 срещу Славия в морската столица преди два кръга.