Отборът на ЦСКА записа нова загуба в efbet Лига. В мач от последния кръг на шампионата „червените” отстъпиха при визитата си на Локомотив Пловдив, чийто тим нвлезе в мача след четири поредни поражения в плейофите. 

„Черно-белите” се наложиха с минималното 1:0, а единствения гол в мача реализира Петър Андреев в самото начало на двубоя.

Домакините бяха водени в този двубой от Константин Мирчев и Христо Колев, след като преди няколко дни стана ясно, че старши треньорът Александър Томаш ще бъде освободен.

На трибуните в ложата на стадион „Локомотив” пък бе спряганият за нов спортен директор Михаил Александров. Той изгледа мача в компанията на изпълнителните директори на „червените” Стоян Орманджиев и Филип Филипов.

ЦСКА завършва сезона на трето място в крайното класиране и за да си осигури участие в Европа, то те трябва да спечелят решителния бараж, който ще бъде срещу ЦСКА 1948 или Арда Кърджали в петък. Съперникът на столичани ще стане ясен в понеделник, когато са и последните мачове от последния кръг.

start-photo.bg
50 снимки

Двубоят на стадион „Локомотив” стартира по отличен начин за домакините, които взеха преднина в резултата само след пет минути игра. След първата по-опасна атака за „смърфовете” в мача, Петър Андреев успя да порази целта с красив гол. След нападение отдясно, Бабакар Дион получи почти на тъча, обърна се и с левия крак центрира в наказателното поле, където Андреев се измъкна от Мено Кох и с глава успя да остави безпомощен Димитър Евтимов.

„Смърфовете” продължиха да бъдат по-активния тим на терена и в 15-ата минута бяха близо до второ попадение. Отново Петър Андреев получи в наказателното поле отляво и с мощен шут по диагонала затрудни максимално Евтимов. Вратарят на гостите все пак успя да избие в ъглов удар. Минута по-късно и Бабакар Дион стреля към вратата на гостите, но прати топката в аут.

В 18-ата минута домакините трябваше да извършат принудителна смяна в редиците си, след като голмайсторът на отбора Петър Андреев получи травма и не успя да продължи двубоя. На негово място се появи Кристиян Пешов.

Футболистите на Стамен Белчев трудно организираха смислени атаки към противниковата врата и често нападенията им бяха спирани още в зародиш. От своя страна домакините имаха още няколко шанса да се разпишат до почивката, като най-голямата заплаха за отбраната на „червените” бе Бабакар Дион.

ЦСКА стигна до първия си ъглов удар в мача едва в 38-ата минута, но и след него нападателите на гостите не успяха да затруднят Мартин Луков на вратата на „черно-белите”.

В крайна сметка двата тима се оттеглиха на почивка при минимална преднина на домакините.

Втората част започна с много добра ситуация за домакините, които бяха много близо до това да удвоят преднината си. След центриране от фал в наказателното поле на ЦСКА, последва меле, в което най-съобразителен бе Хорхе Сегура. Той на два пъти имаше възможност да стреля, но и в двата случая топката бе блокирана. При втория изстрел Лазар Туфегджич спря удара и изчисти.

ЦСКА отговори с две положения, които се разкриха пред Георги Чорбаджийски. При първия изстрел Мартин Луков се намеси адекватно и изби в ъглов удар, а веднага след това младата звезда на „червените” не уцели вратата.  

Постепенно гостите значително увеличиха оборотите и с течение на времето стигнаха до няколко много добри положения, с които можеха да изравнят резултата. Най-добрата ситуация за ЦСКА пропусна Иван Турицов, който не успя да преодолее Мартин Луков с удар от близо единадесет метра фронтално срещу вратата. Станислав Шопов също на два пъти обстрелва вратата на домакините, но и той нямаше особен успех.

В крайна сметка Локомотив Пловдив удържа минималната си преднина и се поздрави с успех в последния си мач за сезона.

FT | ЛОКОМОТИВ ПЛОВДИВ - ЦСКА 1:0

1:0 Андреев 5'

efbet Лига, плейофи, Първа шестица, пети кръг

Главен съдия: Любослав Любомиров (Перник)

Стадион: „Локомотив“, Пловдив

Локомотив Пловдив: 88 Мартин Луков, 44 Ангел Лясков, 5 Тодор Павлов, 91 Хорхе Портокареро, 71 Оливер Камдем, 21 Евандро, 6 Христо Иванов, 11 Петър Андреев, 7 Бабакар Дион, 14 Димитър Илиев , 9 Мичи Мбала

Старши треньор: Христо Колев

ЦСКА: 25 Димитър Евтимов, 19 Иван Турицов, 22 Енес Махмутович, 4 Мено Кох, 3 Сайней Санянг, 10 Джонатан Линдсет, 17 Емануел Шакич, 7 Улаус Яр Скаршем, 8 Станислав Шопов, 16 Георги Чорбаджийски, 30 Данило Асприля

Старши треньор: Стамен Белчев