Сезонът в българската А група приключва днес с три мача от първата шестица в последния 32-и кръг. От 18 часа един са двубоите ЦСКА – Литекс, Лудогорец – Берое и Ботев Пловдив – Локомотив София.

За отбора на ЦСКА предстоящата среща ще е последен шанс за победа през пролетния полусезон, тъй като „червените“ нямат успех в дванайсетте си двубоя през пролетта. Тимът на ЦСКА е на пето място във временното класиране с 49 точки, събрани от 13 победи, 10 равенства и 8 поражения. „Армейците“ за последно са записвали само 13 успеха в един сезон през далечната 1994/1995 година.

Старши треньорът Любослав Пенев избра следните футболисти в групата за двубоя: Анатоли Господинов, Якуб Дивиш, Александър Тунчев, Валентин Илиев, Пламен Крачунов, Кристиан Супусепа, Марин Оршулич, Тончи Кукоч, Борис Галчев, Маркиньос, Жуан Фелипе, Павел Головодов, Марио Бъркляча, Неманя Милисавлевич, Иван Маркович, Стивън Сънди, Сава Савов и Александър Аспарухов.

Отборът на Литекс пък не крие амбициите си да победи ЦСКА в двубоя от последния 32-и кръг на А група и така да си подпечата класирането за евротурнирите. В момента „оранжевите“ имат равен брой точки с втория в класирането Берое – по 54, като заради по-добрите си показатели в директните срещи старозагорци заемат по-високата позиция. Ако ловчанлии вземат повече точки срещу ЦСКА, отколкото Берое при гостуването си на Лудогорец, то Литекс ще може да се поздрави със сребърните медали.

Мачът е от 18:00 часа и можете да го следите в Gong.bg и с картина в Gong Play, както и да го гледате по Diema Sport и да го слушате в ефира на Дарик радио.​

В друг мач от кръга Ботев Пловдив посреща Локомотив София също от 18 часа. Ботев е шести във временното класиране с 42 точки в актива си, а Локомотив София заема четвъртата позиция с 52.

Очаква се Томаш Иршак и Адам Стаховяк да са сред титулярите за пловдивчани, а Петър Пенчев определи следната група за мача: Адам Стаховяк, Михаил Иванов, Йордан Христов, Даниел Златков, Радослав Терзиев, Филип Филипов, Томаш Иршак, Милен Гамаков, Иван Цветков, Мариян Огнянов, Лазар Марин, Цветелин Чунчуков, Божидар Васев, Станислав Дрянов, Християн Казаков, Александър Колев, Серкан Юсеин, Наско Милев.

Старши треньорът на Локомотив София Димитър Васев има някои кадрови проблеми - двамата лидери Емил Гъргоров и Орлин Старокин пропускат мача, а с травми са още Иво Иванов, Шехуди и Гаджев. Ако отборите останат на сегашните си позиции и след последния кръг, то Берое и Локомотив София ще са отборите с най-голям прогрес в сравнение с миналия сезон, тъй като ще са напреднали с по шест места в подреждането.

Мачът от 32-я кръг Ботев – Локомотив София следете минута по минута в Gong.bg, с картина в Gong Play и телевизия Nova Sport, както и на честотите на Дарик радио.

Лудогорец срещу Берое

източник: LAP.bg, Петьо Турлаков

Шампионът Лудогорец посреща Берое също от 18 часа. Тимът от Разград е убедителен лидер с 62 точки, а Берое е втори с 54 точки в актива си. Съставът от Стара Загора пък ще гони историческо постижение, тъй като до момента не е печелил сребърните медали в родното първенство.

Поузащитникът Игор Джоман отново ще бъде на разположение на старши треньора Петър Хубчев за гостуването на Лудогорец.

Двубоят може да следите в Gong.bg, с картина в Gong Play, да го гледате по телевизия Diema и да го слушате на честотите на Дарик радио.