Отборът на Славия се наложи с 1:0 над Левски в домакинството си от 25-я кръг на А група. С попадение на Карлос Фонсека през първото полувреме „белите“ записаха втора поредна победа над „сините“. В последния двубой между двата състава през есента, преди плейофната фаза, момчетата на Иван Колев постигнаха успех с 3:1.

Така с инкасирана загуба Левски продължава да е 7-и с 38 точки, а Славия е 9-и с 29 пункта.

Славия доминираше през първото полувреме, а това намери изражение и в резултата. „Белите“ стигнаха до няколко статични положение. Футболистите на Иван Колев изпълниха няколко корнера, а в 9-ата минута Жереми Манзоро центрира от дясно на вратата. Топката стигна до Димитър Пиргов, който не успя да засече добре, и така тя напусна терена. В 23-ата минута Славия стигна до ново добро положение. Франк Мбарга бе изведен умело, но Боян Йоргаевич излезе разчетено и пресече опасността. Няколко минути по-късно Боян Йоргачевич се отчете с нова решаваща изява. Джереми Манзоро напредна от ляво, пусна към намиращия се около вратарското поле Петър Атанасов, който опита да нанесе удар, но стражът на „сините“ се включи много точно и спаси.

В 31-ата минута Антонио Аниете изведе добре Лукаш Гикиевич, но той бе добре блокиран от бранител на Славия. След неговото изпълнение, отново от ляво, Георги Петков увисна, но примерът му бе последван и от останалите играчи в пеналта. Две минути след това „белите“ излязоха напред в резултата. Карлос Фонсека получи хубаво извеждащо подаване, а отбраната на Левски не се справи умело, така Фонсека успя да надмогне защитниците на Левски, и се разписа за 1:0. Преди това останаха съмнения за нарушение срещу Лукаш Гикиевич около центъра на терена, но главният рефер посочи играта да продължи.

Малко след гола предмет полетя към терена от трибуната, която се намираше зад вратата на Георги Петков и където бяха поместени феновете на Левски.

В 42-ата минута Антонио Аниете се отчете с добър дрибъл, но испанецът се увлече доста в техниката си, а така остротата на атаката се притъпи.

През второто полувреме Стойчо Стоев извърши смените си в търсене на обрат, но темпото на мача бе лежерно. „Сините“ направиха опит да направят обрат, но опитите им не бяха достатъчно настойчиви и не доведоха до успех.

В 53-ата минута Александър Александров центрира от дясно топката, а Лукаш Гикиевич успя да нанесе удар, но право в ръцете на Георги Петков. Минута по-рано Мигел Бедоя стреля от границата на наказателното поле, но Петков не се почувства затруднен и в тази ситуация.

В 79-ата минута Жереми Манзоро стреля технично, а топката напусна терена след рикошет в Аймен Белаид. Последва корнер от ляво, но след това топката бе изчистена. В 85-ата минута се получи една по-спорна ситуация. След като Луис Педро, който се появи на терена в началото на втората част като резерва на Божидар Краев, напредна от ляво, тръгна да навлиза в наказателното поле, след това дойде едно съприкосновение на границата на пеналта между него и Пламен Крумов. Бившият играч на Ботев имаше претенции за дузпа, но Георги Кабаков прецени, че няма основания да отсъди 11-метров наказателен удар и свири фаул. Антонио Аниете изпълни, но изпълнението му не бе много добро.

Развитието на мача минута по минута може да намерите ТУК!

Галерия от срещата може да видите ТУК!

Стартови състави:

Славия: Георги Петков, Костадин Дяков, Димитър Пиргов, Пламен Крумов, Диего Фераресо, Франк Мбарга, Касаи, Карлос Фонсека, Петър Атанасов, Джереми Манзоро, Радослав Василев

Левски: Боян Йоргачевич, Велин Минев, Аймен Белаид, Борислав Стойчев, Александър Александров, Стефан Велев, Мигел Бедоя, Бодинар Краев, Антонио Аниете, Либан Абди, Лукаш Гикиевич