Старши треньорът на ЦСКА Димитър Пенев заяви след загубата с 0:2 като гост на Черноморец, че тимът му е предоставил инициативата на домакините.

„Дадохме им възможност да играят, а те са добри футболисти“, каза Пената след двубоя в Бургас на старта на пролетния полусезон в А група.

„Черноморец е отбор с амбиции, има добри футболисти. Очаквах играчите да покажат своите качества, неслучайно сега сме равни двата състава в класирането. Днес не очаквах нашия състав да бъде под нивото си. Играем футбол, а не хандбал.“

„Като цяло не съм доволен дори и от основни футболисти, които направиха груби грешки. Атмосферата игра беше отлична.“

„Не трябва да търсим вината в съдийството, а в нас. Основни футболисти играха под своето ниво“, каза Димитър Пенев.

Наставникът на червените също така не одобри поведението на част от агитката на ЦСКА на стадион Лазур, които хвърлиха множество бомбички и започнаха протест срещу шефовете на тима още от първия официален мач за 2012 година.

„Започваме, стартираме първенството, а част от феновете демонстрираха и скандираха „вън“ за ръководството...“, коментира Пенев.

На въпрос как е обявен капитанът на ЦСКА, след като вчера самият Димтър Пенев обяви Борис Галчев за такъв, а днес с лентата излезе Иван Бандаловски, Пената отговори:

„ЦСКА има трима капитани, Тодор Янчев е наказан. Другите са Галчев и Бандаловски. Днес на обяд на разбора бяхме да споменем кой е капитан и в автобуса казахме, че ще е Бандаловски“.