С глоба от 10000 лева бе наказан футболен клуб Черно море за инцидента със съдията Антон Генов след мача с Локомотив София. Дисциплинарната комисия (ДК) проведе второ заседание по случая днес следобед, което продължи повече от час и половина.

Този път бе направена и очна ставка между съдията Генов и изпълнителния директор на Черно море Марин Маринов, който се появи без колегата си Ерджан Шабан, който бил възпрепятстван служебно. В присъствието на Марин Маринов Антон Генов този път обяснил на Дисципа, че действието на Шабан срещу него било „придърпване за фланелката и бутане”, а не както твърдеше в интервюта удари по гърдите му.

Марин Маринов пък отричаше за всякакъв род инцидент. В крайна сметка дисциплинарната комисия постанови, че ПФК Черно море ще бъде глобен с 10000 лева, а Локомотив София е наказан с последно предупреждение за лишаване от домакинство заради недобра организация.

Председателят на ДК заяви, че ще сезира Спортно-техническата комисия за недобре свършена работа от страна на делегата на мача Петьо Дончев. Според Кучев той е трябвало да обясни на представителите на Черно море, че нямат място и работа в тунела на стадиона и около съблекалните.