Реферът Антон Генов говори обширно след събранието на Дисциплинарната комисия към БФС, на което трябваше да бъде разгледан случая между арбитъра и Черно море. Поради липса на представители на варненския клуб обаче разглеждането бе отложено.

Генов призна пред медиите, че не се страхува за живота си като добави, че “някои други хора трябва да се страхуват, да не се случи нещо” с него. Реферът сподели, че е представил всички необходими документи пред прокуратурата и полицията.

Както е известно съдията се оплака пред журналистите след двубоя Локо Сф - Черно море (1:1), че е бил ударен два пъти в гърдите от представителя на варненския клуб Ерджан Шабан, а изпълнителният директор Марин Маринов го е заплашвал.

“Решение няма, нищо ново не мога да кажа. Това, което съм написал на докладите, го потвърдих. Казах, че тези двамата господа Маринов и Ерджан просто са петно върху футболния отбор на Черно море и оттук насетне те вече да си вземат мерки за тях. Хората от Дисциплинарната комисия в момента събират доказателства, които им трябват. Нямаше никой от Черно море”, каза Генов след събранието.

На въпрос дали има или няма нови заплахи след събота, Генов реферът отговори: “Аз съм уведомил когото трябва - прокуратурата и полицията са запознати.”

Ето какво още сподели Антон Генов:

Не мога да коментира позицията на такъв голям футболен отбор като Черно море.

За първи път ми се случва да няма полиция. На много по-спокойни места полицията отива един час по-рано, като в Сливен като при Видима-Раковски. И са заедно с нас навсякъде. Не че трябва да стават инциденти. Но ето, виждате какво се случи.

Според мен се справих с мача между Локо Сф и Черно море. Мачът беше изключително взривоопасен. Същият мач го водех и във Варна, тогава завърши 1:0 за Черно море, с гол на Жардел, мисля, че единственият гол, който вкара. Тогава нямаше никакви претенции. С футболистите се разбирам, с тях нямам проблеми. Както и с футболните хора в ръководствата.

Никога преди между мен и хора от Черно море не са се случвали такива неща. За първи път ми се случва в цялата ми кариера нещо такова. И то в последната ми година.

Гледах на видеозапис дузпата, която отсъдих за Локо Сф, но всъщност няма какво да я гледам. Аз съм я видял за няколко секунди на терена. Мен това ми трябва.

Никой от Изпълкома не ме е търси. И аз никого не съм търсил. Така че няма за какво да ги търся. Аз съм си подал документите където трябва. Всичко съм написал. Няма какво да занимавам хората там, те освен с футбол, си имат достатъчно други неща, те са големи бизнесмени.

Свидетели на инцидента са двамата ми помощници и четвъртият съдия. Доколкото знам няма друг. Помощниците потвърдиха моята гледна точка, няма как да е иначе.

Заплахите не мога да ги коментирам, но ми честитиха Коледа и Нова година. Всеки човек изпитва страх за нещо в този живот. Но защо да изпитвам страх. След като съм написал всичко до полицията и до прокуратурата, някои други хора трябва да се страхуват да не се случи нещо с мен. Така мисля аз. Аз съм посочил всичко с телефонни номера вътре. Нека си ги намерят хората, има от компютри, от телефонни номера. Щом са толкова нагли да пишат с номера, направо да пишат тези неща, нека си ги търсят и да ги намерят.