Дисциплинарната комисия към Българския футболен съюз отложи разглеждането на случая Антон Генов - Черно море. Причината е липса на представители на събранието от страна на варненския клуб.

Както е известно съдията се оплака пред журналистите след двубоя Локо Сф - Черно море (1:1), че е бил ударен два пъти в гърдите от представителя на варненския клуб Ерджан Шабан, а изпълнителният директор Марин Маринов го е заплашвал.

Председателят на комисията Юри Кучев обясни, че ще дадат възможност на варненския клуб да подготвят защитата си по казуса, тъй като са получили известие от Черно море, че късно са уведомени, че трябва да се явят на заседанието днес.

Юри Кучев обаче ясно даде да се разбере, че Черно море не го грози лишаване от домакинство. Според Дисциплинарния правилник, при саморазправа на служебни лица на отбора гост със съдията се полагала само глоба от 10 000 лева.

ДК ще привика отново в четвъртък съдията Антон Генов заедно с двамата представители на Черно море Марин Маринов и Ерджан Шабан, които съдията обвинява, че са му нанесли удари и отправили заплахи.

Председателят на Дисципа обясни, че на националния стадион от години практиката била да не се допускат полицаи в и около съблекалните и тунела на съоръжението. По тази причина Комисията ще извика и представител на стадиона, чиято управа е взела това решение.

Юри Кучев добави, че ще бъдат призовани за разпит и още няколко лица, които той отказа да обяви с мотива да не им бъде повлияно, а според него въпросните лица са били в и около тунела на стадион “Васил Левски”, в момента, когато е възникнал предполагаемият инцидент между двамата шефове на Черно море и Антон Генов.