Старши треньорът на ЦСКА Стойчо Младенов заяви след загубата от Левски във „вечното дерби“, че отборът на „сините“ е имал истински късмет. Според наставника на „червените“ обаче тимът му остава фаворит за титлата, въпреки поражението с 0:1.

„Днес загубихме, защото щастието не бе на наша страна. Видяхте колко голови положения създадохме, но не успяхме да ги реализираме. Левски имаха една ситуация и успяха да вкарат един гол. Може би липса на самочувствие и класа в предни позиции оказа влияние. Това е първият мач, в който не отбелязахме, а допуснахме гол. Нашите цели са ясни, продължаваме да ги гоним“, коментира Стойчо Младенов.

„Отборът на Левски не ни надигра по никакви компоненти, просто Господ беше с тях. Ако някой мисли, че няма напрежение в Левски и ЦСКА се заблуждава. Продължаваме да бъдем фаворити за титлата и така ще бъде до самия край“, сподели още Младенов.

„Отличен мач за отбора. За съжаление днес Господ не бе с нас. Създадохме много положения, но ги пропуснахме. Имаше две дузпи за нас, които съдията не свири. Това е един мач, не искахме да го загубим. Търсим победата във всеки един мач. Единственото нещо, което ни попречи да победим е малшансът. Този съдия повече не трябва да свири мачове на ЦСКА. Докато съм тук ще искаме този съдия да не ни свири.Никои след мача в Бургас не ни слагаше в сметките, и не ни броеше в тройката. Това е един мач.”

„Една загуба, която е напълно незаслужена. Малшансът е единственото нещо, което ни порпечи да победим, За криза не може да се говори, защото сме лидери в шампиона с пет точки преднина пред втория Лудогорец. Нормално е да има много анализи и теории, ако ние имахме възможността да отбележим гол, бях сигурен, че ще победим.”

„Този мач вече е в историята и трябва да го забравим. И двата отбора играхме предпазливо през първото полувреме. Второто полувреме стана по-открит футбол. Всеки избира своя път до победата. Този път нашата идея не се осъществи.”

„Предпочитам вече да се концентрирам за следващия мач, защото той е в по-важен. Тези точки, които имаме трябва да ни стигнат, за да станем шампиони. На края на шампионата ще отговоря на всички журналистически въпроси, които ви вълнуват относно директивата. Сега гледаме напред и към следващия мач. Лиспваше ни концентрация и неумение пред гола.”