Левски запази интригата в А група, след като победи ЦСКА в 129-то дерби между двата отбора. „Сините” се наложиха във Вечното дерби с 1:0, а единственият гол в срещата отбеляза Рамос в 50-та минута. Със спечелените три точки Левски запази шансовете си за класиране в Лига Европа, а разликата между първия ЦСКА и втория Лудогорец вече е само пет точки.

През първото полувреме опасните положения пред двете врати бяха малко, а в играта на двата отбора имаше доста брак.

Първото опасно положение в мача бе в 3-та минута, когато Мораес центрира в наказателното поле на Левски, след което Дюлгеров стреля с глава, но над напречната греда.

Левски отговори бързо с далечен удар на Владимир Гаджев, но Мболи улови топката без проблеми. В 18-та минута Йовов пусна хубав извеждащ пас към Калво, който стигна до топката, но бе добре блокиран от Бандаловски, след което испанецът извърши нарушение срещу футболиста на ЦСКА.

Галчев стреля от фаул в 25-та минута, Пламен Илиев не успя да избие добре топката, след което от много малък ъгъл Бандаловски изпрати кълбото в аут. В 38-та минута се получи на два пъти разбъркване в наказателното поле на Левски. Първо Карачанаков центрира от корнер, а Пламен Илиев не успя да избие добре топката, след което последва ново центриране в наказателното поле на Левски, при което Иво Иванов изби кълбото с глава преди то да стигне до Пламен Крачунов.

В 42-та минута след хубава атака за Левски, топката стигна до Калво, който финтира защитник на ЦСКА и стреля, но право в ръцете на Мболи. След това последва добър далечен удар на Старокин, но Мболи отново спаси.

В следващата атака Карачанаков стреля, като насочи топката към горния ляв ъгъл на вратата на Левски, но Пламен Илиев спаси.

Второто полувреме започна силно за отбора на ЦСКА, който можеше да поведе в резултата в 46-та минута, но след удар на Карачанаков топката срещна напречната греда.

Левски изпусна идеална възможност в следващата атака, когато Христо Йовов излезе сам срещу Мболи, но стреля от малък ъгъл и вратарят на „армейците” спаси, избивайки топката в корнер.

Левски поведе в 50-та минута, когато Старокин стреля, но в тялото на играч на армейците, след което топката стигна до Рамос, който бе оставен непокрит и отблизо преодоля Мболи за 1:0.

ЦСКА веднага се опита да изравни резултата и в 65-та минута Крачунов намери с дълъг пас Мораес, който финтира защитник на Левски, след което стреля, но Пламен Илиев спаси. Минута по-късно след дълго подаване Карачанаков овладя топката, след което се опита да си спечели дузпа, но съдията не даде такава. В 67-та минута след пас към Мораес, бразилецът бе пресрещнат от Пламен Илиев и падна в наказателното поле на Левски, а топката излезе в аут. Съдията показа жълт картон на Мораес за симулация.

В последните минути на срещата играчите на ЦСКА имаха териториален превес, но трудно създаваха опасни положения пред вратата на Пламен Илиев.

Пинто центрира в 84-та минута в наказателното поле на ЦСКА, след което Цветков засече топката с глава, но над вратата, пазена от Мболи.

ЦСКА можеше да изравни резултата в 89-та минута, когато Крачунов стреля от близко разстояние, но Пламен Илиев спаси. В 90-та минута след неразбирателство в наказателното поле на Левски се наложи Пламен Илиев да се намесва и да улови топката.

След победата Левски се намира на четвърто място с актив от 53 точки и е само на две от третия Черноморец, а ЦСКА продължава да е лидер с 63 точки, но вече е само с пет пред втория Лудогорец.

Левски: 23. Пл.Илиев, 2. Мюлдер, 5. Иванов, 25. Диамутен, 28. Пинто, 6. Старокин (12. Жуниор 69’), 7. Димов, 45. Гаджев, 16. Рамос, 8. Калво (55. Милиев 80’), 10. Йовов (19. Цветков 73’).

ЦСКА: 92. Мболи, 11. Бандаловски, 25. Грънчов, 66. Крачунов, 8. Трифонов, 18. Галчев, 5. Янчев, 26. Дюлгеров (32. Паун 88'), 71. Карачанаков (14. Костов 69’), 99. Присо, 10. Мораес.