Официалният сайт на Левски публикува видео, от което ясно се вижда, че Базил Де Карвальо не е в засада при подаването към него преди гола за 2:0, каквито масови претенции имаше отборът на Локомотив Пловдив след двубоя на Герена, завърши с победа с 2:1 за столичния тим.

„При втория гол бях на линията и Карвальо бе напред 5 метра“, заяви след двубоя легендата и административен директор на черно-белите Христо Бонев, като почти целият тим на Локо Пд твърдо застана зад думите му и изригна срещу съдиите.

На видеозаписа обаче се вижда повече от категорично, че Де Карвальо не само е зад центъра на терена при паса към него (все още е в половината на Левски), но освен това има и защитник в черно-бяло, който го покрива, като в момента на подаването все още не се е изтеглил и е в полето на Локомотив.

След като получи топката, Базил Де Карвальо нахлу в пеналта на Локомотив, където изведе Жоао Силва на отлична позиция и португалецът вкара за 2:0 в полза на Левски. При паса на Де Карвальо към Силва също не може да има претенции за засада, тъй като подаването не бе напред.