Старши треньорът на Левски Илиан Илиев и спортният директор Иво Тонев застанаха заедно пред медиите в първия ден от лагер-сбора на „сините“.

„Радвам се че се върнах след толкова години. Най-важното, което можем да кажем е, че се надяваме да оправдаем доверието, което са ни гласували, тъй като знаем името и традициите на Левски. Дано това което се случи през последните години, да не се повтаря. Няма да направим някакви чудеса, сигурен съм, че хората преди нас са полагали много труд и са имали желание да ги направят. Ние с много труд, обединени, ще се опитаме да го постигнем, да направим това, за което Левски винаги се е борил – шампионска титла, купа, и добро представяне в евротурнирите,“ заяви в краткото си въведение на новия пост Илиев.

Предпочитахме да вземем чужденци. Девет човека от детско-юношеската школа ще пътуват с нас за лагера,“ обясни Илиев. „Доволен съм от селекцията, с изключение на Кевин Бру“.

„Схемата се определя от футболистите, които ще привлечем,“ добави той. „Ще играем 4-2-3-1, както го правят повечето отбори в Европа. Няма да променяме схемата.“

„През последните три години Левски нямаше резултати, така че няма към какво да се адаптирам. Ще работя, както знам. Щом съм тук, съм готов. Треньорската професия навсякъде е една и съща. Важно е аз и моят екип каква работа ще свършим. Аз ще продължа да работя по същия начин, както до сега. За мен най-важно е футболистите да изпитат удоволствие от това, което правят. Понякога разликата от това да си в голям клуб, или по-малък, е съвсем тънка. Понякога е въпрос на късмет,“ каза още наставникът.

„Хората, които имат договори започват подготовка с отбора. Иван Цветков ще тренира с нас, въпреки че се пише за негов трансфер,“ завърши Илиан Илиев, който обяви, че е отворен към медиите, и тепърва ще бъде на разположение за разговори.