Изпълнителният директор на Левски Иво Тонев коментира новите имена в Левски, като заяви, че всички играчи, които „сините“ привлякоха са първи избор на спортното ръководство. Тонев добави, че ръководството на Лудогорец със сигурност не смята Опоку за слаб играч.

"Относно селекцията ни, на първата тренировка ще бъдат само Ангелов, Ели, Прохазка и Опоку. Карвальо има ангажимент с националния отбор, в сряда ще се присъедини към нас", обяви Тонев.

"Очакваме следващите дни да привллечем още 2-ма футболисти и с това селекцията ще бъде приключена. Другата седмица в Правец ще има специална пресконференция, на която ще представим новите играчи. Това ще е единственият ден, в който ще допускаме журналисти на първия ни лагер", каза още изпълнителният директор.

Що се касае до провалилия се трансфер на французина Кевин Бру, Тонев сподели : "Бру не подписа с Левски по семейни причини. Подписа с отбор, в който ще получава сума на половина от това, което му предложихме ние. От играчите, които Илиян искаше и които наблюдавахме, взехме почтио всички. Искам да благодаря на Донев за това, което направи в последните месеци. Беше непрекъснато в чужбина. Остава да финализираме с другите двама набелязани", каза още Тонев.

"Не сме говорили за трансфер с Генков. Разговаряхме по много личен въпрос. На 21-ви той си заминава за Полша. Всичко, което се твърди са спекулации", разясни Тонев по повод слуховете, че Генков ще премине в Левски.

"Освен мен има още 8-9 човека, които са работили по селекцията. Най-големият проблем на Левски през последна година бе липсата на нападател."

"Привличането на Карвальо е напълно закономерно с оглед на проблемите, които имахме в атака през пролетта", заяви директорът.

"Не искам да коментирам Опоку, нито различните подмятания. Не смятам, че колегите от Лудогорец го смятат за слаб футболист", лаконичен бе шефът на „сините“.