“Като за първа контрола съм доволен от моите футболисти. Предварително знаехме че има умора в момчетата, но именно затова ги правим тези мачове, за да имаме представа, когато момчетата са уморени, как ще изглежда отборът на терена“, заяви треньорът на Славия Емил Велев след победата с 2:1 на Банско в първата контрола за 2011 година.

ВИДЕО С ИНТЕРВЮТО НА ЕМИЛ ВЕЛЕВ ТУК!

“Не гледам резултата. Второто полувреме бе по-слабото за нас, но и отборът на Банско не се опитваше да играе футбол, а само стоеше отзад и се бранеше, и гледаше да не допусне още голове във вратата си.”

“По отношение на бразилеца Баяно, който е на проби при нас, мога да кажа, че е добър футболист, но си пролича и лека умора. До 25 януари, когато е следващата контрола, ще имам време да преценя дали той ще остане в отбора.”

“Разговарях с Мартин Кушев и му казах, че ако ще се връща в България, то ще играе само за Славия, но на този етап не може да го считаме за наш футболист, защото той има да си изчисти неща в личен план. Когато и двете страни са готови, той ще е футболист на белите.”

“Има още какво да се желае от отбора и в тактическо, и във физическо естество. Що се отнася до трансферната политика, това е отворен процес и може до първия официален мач да има и още нови попълнения.”

“Бразилецът Барбоса има разкъсване на мускулни влакна на прасеца и ще се възстановява в София”, каза още Емо Велев.