Славия победи Банско с 2:1 в контролна среща, играна на стадиона в село Вълково.. Двубоят бе първи за „белите” през новата 2011 година.

ВИДЕО РЕПОРТАЖ ОТ МАЧА ТУК!

Резултатът бе открит още във 2-та минута, когато Илия Илиев вкара за 1:0. Даниел Пеев намери много добре Радослав Василев, младият нападател влезе в наказателното поле и реши да бие, вместо да комбинира със свободния Юруков. Вратарят Аршинков парира удара, но топката се озова в Илиев, който от точката на дузпата с плътен удар реализира първия гол за новата година.

Банско успя да изравни с първата си атака в мача. В 11-та минута пас от дълбочина стигна до Борислав Хазуров. Генев увисна, а младият Кирил Огнянов бе изпреварен от Хазуров. Отдясно нападателят овладя топката и вкара с удар в обратния ъгъл на Емил Петров

„Белите” стигнаха до втори гол в 27-та минута чрез новото си попълнение Йордан Юруков. Илия Илиев центрира от фаул, а бившият играч на Черно море закачи топката с глава и тя се оплете в горния ляв ъгъл на вратата.

В края на полувремето и пред Банско се откриха два шанса за гол, но играчите на Войн Войнов не се възползваха от тях.

На почивката двамата треньори Емил Велев и Войн Войнов направиха по 8 смени, а през втората част кадровите промени продължиха, което до голяма степен накъса играта на терена.

Удар на Том от пряк свободен удар мина на сантиметри от лявата греда на Банско, а Георги Христов стреля с глава в ръцете на вратата на втородивизионния отбор, но до нов гол не се стигна.