Изпълнителният директор на ЦСКА Венци Живков заяви, че в ЦСКА ще има треньорски смени до момента, в който се намери правилният човек, който да направи отбора категоричен шампион и да върне клуба на европейската сцена.

„Още не сме се разделили с Радуканов, има неща , които трябва да уточним. Смятам, че утре официално ще се разделим по взаимно съгласие. Дължим пари на Милен Радуканов и затова има неша, които трябва да уточним. Няма никакво напрежение. Аз също подкрепям собствениците. Ние сме много доволни от Радуканов и неговия екип. Те направиха много за ЦСКА. Можем да изразим само адмирации към този млад екип. Мисля, че те ще успеят и им пожелавам успех“, сподели Живков пред журналистите.

Запитан дали Радуканов ще получи компенсация, директорът на „армейците“ отговори: „Естествено, че ще има компенсация, тъй като ги освобождаваме предварително. Не мога да говоря за суми. Това са нормални суми, които сме длъжни да платим, така че ще си изпълним задълженията“.

„Радуканов е младо и много перспективно момче, но просто тези резултати не ни задоволяват. Искаме да водим в първенството с поне 10 точки и да се знае, че това е ЦСКА. Ние сме отговорни пред историята, която има този клуб и трябва да се грижим за бъдещето му“.

Живков бе категоричен на въпроса какво ще се случи с Драголюб Симонович и Димитър Пенев, ако и те не се справят с поставените цели.

„Ако не успеят, ще направим това, което направихме с Радуканов. Ние трябва да сме първи с разлика. При нас има най-мащабно изразена селекция. Никой няма да ни чака, дори собствениците няма да инвестират пари в отбор, който може да бие само Монтана или Видима Раковски. Ние не сме за това ниво. Искаме да играем европейски футбол“.

Директорът на ЦСКА обяви , че на отбора тепърва му предстоят трудните битки и не трябва хората да се заблуждават с победите до този момент.

„Ние побеждавахме, но кои побеждавахме? Тепърва ни предстоят сериозни мачове. Пак казвам- Милен направи много за ЦСКА“.

Живков заяви, че няма база за сравнение относно качествата на вече бившия треньор Милен Радуканов и новия „стар“ наставник Димитър Пенев.

„Това не го коментираме. Само житейският опит на Пенев и това, което е постигнал като треньор- няма място за коментар. Всеки има предимства и отрицателни качества, но смятам, че Пенев ще успее. Трябва да правим експерименти, докато не намерим подходящия човек. Ще търсим докрай“.

На въпроса какъв ще бъде екипът, с който ще работи Пенев, директорът на ЦСКА отговори:

„Пенев си подбира състава, още не е решено. Има време до мача с Левски, до един два дни всичко ще бъде наред. Още не е уточнено за какъв срок ще бъде договорът. Няма подписан контракт за момента“, завърши Венци Живков.